گوشت قرمز یکی از منابع مهم پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی برای بدن است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد. در ادامه به تاثیرات مثبت و منفی مصرف گوشت قرمز بر سلامتی بدن و پروتئین های گیاهی جایگزین گوشت نیز می پردازیم با ما همراه باشید.
گوشت قرمز چه تاثیری بر سلامتی بدن دارد؟
یکی از منابع تامین کننده پروتئین بدن انسان که می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت هم باشد پروتئین گیاهی است. پروتئین ها در بدن و سلامتی انسان ها نقش مهمی دارند. پس از مصرف پروتئین و وارد شدن آن به بدن این ماده به اسید های آمینه شکسته می شود. از وظایف اصلی و مهم اسید های آمینه می توان به رشد و ترمیم سلول های بدن اشاره کرد. در مقایسه با نحوه هضم کربوهیدرات ها می توان گفت پروتئین سریع تر هضم خواهد شد. اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید پروتئین ها می توانند کمک بسیاری به شما در این زمینه کنند. از منابع خوب پروتئین می توان به گوشت، تخم مرغ، فراورده های لبنی نیز اشاره کرد. اما مصرف مدام و بسیار زیاد این مواد غذایی سبب افزایش کلسترول و ایجاد چربی و مبتلا شدن به چاقی شود.بنابراین اگر به فکر سلامتی خود هستید و به دنبال رژیم غذایی سالم تری می گردید بهتر است که به سراغ پروتئین های گیاهی بروید. چرا که مصرف بسیار زیاد گوشت بیماری های قلبی و بدون شک چاقی را برای شما به همراه خواهد داشت.برای آشنایی بهتر با پروتئین های گیاهی در ادامه به معرفی 13 نوع آن خواهیم پرداخت.
معرفی 13 پروتئین گیاهی
مصرف پروتئین گیاهی مزایای بسیاری را با خود به همراه دارد و به سلامت بدن کمک بسیاری می کند. از مزایای اصلی مصرف پروتئین های گیاهی می توان به سلامت قلب، هضم بهتر مواد، کمک به کاهش وزن، مغذی و آنتی اکسیدان، کاهش خطر ابتلا به آلرژی، حفظ سلامت محیط زیست و .. اشاره کرد. تولید پروتئینهای گیاهی نسبت به پروتئینهای حیوانی انرژی و منابع کمتری نیاز دارد و گازهای گلخانهای کمتری تولید میکند.
نخود سبز
نخود فرنگی در خانواده سبزی خوراکی قرار دارد و یک فنجان آن حاوی 7.5 گرم پروتئین می باشد. به طور معمول زنان و مردان باید روزانه 46 گرم و مردان 56 گرم پروتئین باید دریافت کنند. که مصرف یک فنجان نخود فرنگی برابر با یک لیوان شیر نیز می باشد. باید بدانید که پروتئین نخود سبز جز منابع پروتئینی سالم و با ارزش است.

کینوا (خاویار گیاهی)
جالب است بدانید که اغلب غلات مقدار کمی پروتئین دارند اما دانه کینوا (خاویار گیاهی) در هر فنجان حاوی 8 گرم پروتئین می باشد.با مصرف دانه کینوا تمام اسید های آمینه ضروری بدن را از جمله: تریپتوفان، هیستیدین، لوسین، لیزین و .. را دریافت خواهید کرد.بدن برای رشد و ترمیم سلول ها به اسید های آمینه نیاز دارد در فصل زمستان به انواع سوپ ها می توانید دانه کینوا را اضافه کنید.در برخی از سالاد ها نیز از دانه کینوا استفاده می شود.

کره آجیل
یکی از ایده های مناسب برای دریافت پروتئین مصرف کره آجیل است. کره پسته و کره بادام نیز می توانند گزینه های مناسبی باشند. کره آجیل یک خوراکی خوش طعم و خوشمزه و مناسب برای وعده های غذایی شما برای دریافت پروتئین می باشد. کره آجیل شامل: چربی های سالم، پروتئین، ویتامین و .. می باشد. باید بدانید که میزان پروتئین کره اجیل به نوع اجیل استفاده شده در آن دارد. اما به طور کلی، یک قاشق غذاخوری از کرهی بادام یا کرهی پسته میتواند حدود 4-5 گرم پروتئین داشته باشد. کرههای آجیل به عنوان یک خوراکی خوشمزه و مغذی برای میانوعده، اسموتیها یا حتی به عنوان جایگزین برای کره یا مارگارین در دستورهای آشپزی استفاده میشوند. بهعنوان مثال، 30 گرم بادام حدود 6 گرم پروتئین دارد.
لوبیا
در انواع مختلف لوبیا پروتئین گیاهی وجود دارد و می توانید از آن به عنوان جایگزین گوشت استفاده کنید. مصرف کنسرو لوبیا به دلیل حرارت دیدن زیاد برای جذب پروتئین پیشنهاد نمی شود. به دلیل دارا بودن تمام اسیدهای آمینه ضروری برای بدن، به عنوان یک منبع پروتئین کامل در نظر گرفته میشود. لوبیا حاوی پروتئین، فیبر، ویتامینها (مثل ویتامین B و فولات) و مواد معدنی (مثل آهن و منیزیم) است.چند نوع لوبیا مانند لوبیا سیاه، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و لوبیا سفید هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند، اما در کل همه آنها حاوی پروتئین خوبی هستند و میتوانند در رژیمهای غذایی سالم گنجانده شوند.

سبزی های برگ دار
یکی منابع خوب پروتئین سبزی هی برگ دار هستند. هرچند مقدار پروتئین آنها معمولاً کمتر از پروتئینهای حیوانی یا منابع پروتئینی گیاهی دیگر مثل لوبیا و نخود است. با این حال، این سبزیها حاوی مقدار خوبی از پروتئینهای گیاهی هستند که میتوانند به تأمین نیازهای بدن کمک کنند. اگر سبزی های برگ دار مقوی را به خوبی نمی شناسید بهتر است لیست زیر را با دقت مشاهده کنید.
اسفناج: اسفناج یکی از غنیترین سبزیها از نظر پروتئین است. هر 100 گرم اسفناج خام تقریباً 2.9 گرم پروتئین دارد.
برگ چغندر: برگهای چغندر هم از نظر پروتئین و هم از نظر فیبر و ویتامینها (مانند ویتامین K و آهن) بسیار غنی هستند. 100 گرم برگ چغندر حدود 2.1 گرم پروتئین دارد.
جعفری: جعفری علاوه بر طعم خوب و استفاده زیاد در غذاها، حاوی حدود 3 گرم پروتئین در هر 100 گرم است. این سبزی به دلیل داشتن ویتامین C و آنتیاکسیدانهای مختلف نیز مفید است.
ریحان: ریحان، اگرچه مقدار پروتئین نسبت به دیگر سبزیها کمتر است، اما همچنان به عنوان یک منبع پروتئینی گیاهی در نظر گرفته میشود. هر 100 گرم ریحان تقریباً 3.2 گرم پروتئین دارد.
کلم کیل (Kale): کلم کیل یکی از سبزیهای برگدار بسیار مغذی است که در هر 100 گرم حدود 2.9 گرم پروتئین دارد. علاوه بر پروتئین، دارای ویتامینها و مواد معدنی زیادی مانند ویتامین C و کلسیم است.

پودر پروتئین گیاهی چیست و معرفی انواع آن
پودر پروتئین گیاهی یک مکمل غذایی است که از منابع گیاهی استخراج میشود و بهطور خاص برای افرادی که رژیمهای گیاهی یا وگان دارند، یا کسانی که به دلایل مختلف از مصرف پروتئین حیوانی پرهیز میکنند، طراحی شده است. این پودرها معمولاً از منابع مختلف گیاهی مانند نخود، سویا، برنج قهوهای، کینوا، کنف، یا دانههای دیگر تهیه میشوند و پروتئینی با کیفیت بالا را فراهم میکنند. انواع پودر پروتئین گیاهی عبارتند از :
- پودر پروتئین نخود
- پودر پروتئین کنف
- پودر پروتئین کینوا
- پودر پروتئین سویا
- پودر پروتئین برنج قهوه ای
هنـوز دیدگاهی ثبــت نشــده
اولیــن باشــید شــما